Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневните температури остават високи за сезона

Снимка: БТА

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. В неделя облачността ще бъде разкъсана, по-значителна над Западна България и на отделни места там ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в Източна България - север-североизточен. Дневните температури ще останат без съществена промяна и максималните ще бъдат предимно между 10° и 15°, а в София - около 10°.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, в масивите в западната половина на страната - предимно значителна и на отделни места там ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър, предимно от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4°, на 2000 м - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, вятърът - слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°, а на морската вода - 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над Балканите облачността ще бъде променлива, по-често значителна над северната половина и в отделни райони там ще преръмява. Повече слънчеви часове ще има в Албания и Гърция. В Атина ще бъде 17 градуса, в Белград – 12, в Букурещ и Истанбул – 11.

Значителна облачност с валежи от дъжд, на места значителни по количество, ще има в Западна Европа, Дания и Северна Германия. Над повечето райони от Източна Европа облачността ще бъде значителна. Сняг ще вали в Европейска Русия, а в Източна Украйна - дъжд и сняг. В прибалтийския район, централноевропейските страни, както и в Централното Средиземноморие ще преобладава слънчево време. По-значителна ще бъде облачността в района на Алпите и северозападните райони на Пиренейския полуостров и там в следобедните часове ще започнат валежи от дъжд. В Рим ще бъде 18 градуса, в Мадрид – 16, в Мюнхен – 13, в Париж – 11, във Виена – 10, в Стокхолм – 2, в Москва – 1, в Санкт Петербург – минус 3.

В Кейптаун ще бъде 31 градуса, в Мелбърн – 24, в Чикаго – 7, в Ню Йорк – 4.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37