Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дневните температури остават високи за сезона

Снимка: БТА

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. В неделя облачността ще бъде разкъсана, по-значителна над Западна България и на отделни места там ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в Източна България - север-североизточен. Дневните температури ще останат без съществена промяна и максималните ще бъдат предимно между 10° и 15°, а в София - около 10°.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, в масивите в западната половина на страната - предимно значителна и на отделни места там ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър, предимно от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4°, на 2000 м - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, вятърът - слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°, а на морската вода - 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над Балканите облачността ще бъде променлива, по-често значителна над северната половина и в отделни райони там ще преръмява. Повече слънчеви часове ще има в Албания и Гърция. В Атина ще бъде 17 градуса, в Белград – 12, в Букурещ и Истанбул – 11.

Значителна облачност с валежи от дъжд, на места значителни по количество, ще има в Западна Европа, Дания и Северна Германия. Над повечето райони от Източна Европа облачността ще бъде значителна. Сняг ще вали в Европейска Русия, а в Източна Украйна - дъжд и сняг. В прибалтийския район, централноевропейските страни, както и в Централното Средиземноморие ще преобладава слънчево време. По-значителна ще бъде облачността в района на Алпите и северозападните райони на Пиренейския полуостров и там в следобедните часове ще започнат валежи от дъжд. В Рим ще бъде 18 градуса, в Мадрид – 16, в Мюнхен – 13, в Париж – 11, във Виена – 10, в Стокхолм – 2, в Москва – 1, в Санкт Петербург – минус 3.

В Кейптаун ще бъде 31 градуса, в Мелбърн – 24, в Чикаго – 7, в Ню Йорк – 4.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30