Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва с облачно време и превалявания на отделни места

Снимка: БТА

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, а максималните – между 7° и 12°. В София – минимална температура около минус 1°, максимална – около 9°.

Над планините облачността ще бъде значителна, но само на отделни места ще превали слаб сняг, под 1000 м – дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 3°, на 2000 м – около минус 4°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще бъдат между 6° и 9°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над западната половина от Балканите облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд. На изток и над Гърция ще бъде предимно слънчево. В Белград ще бъде 12 градуса, в Атина – 16, в Истанбул – 11, в Букурещ – 8.

Над по-голямата част от Европа облачността ще бъде значителна и на много места във Великобритания, Германия, Дания и Полша ще превалява дъжд. На Скандинавия полуостров, Финландия, Прибалтика и в Алпите ще превалява сняг. Над Източна Европа ще бъде почти без валежи, само в района около Урал ще вали сняг. Предимно слънчево и почти без валежи ще бъде над Южна Франция, Бискайския залив, Пиренейския и Апенинския полуостров. В Мадрид ще бъде 18 градуса, в Рим – 16, в Париж и Виена – 12, в Мюнхен – 10, в Стокхолм – 2, в Санкт Петербург – минус 1, в Москва – минус 4.

В Кейптаун ще бъде 28 градуса, в Мелбърн – 24, в Чикаго – 9, в Ню Йорк – 5.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15