Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва с облачно време и превалявания на отделни места

Снимка: БТА

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, а максималните – между 7° и 12°. В София – минимална температура около минус 1°, максимална – около 9°.

Над планините облачността ще бъде значителна, но само на отделни места ще превали слаб сняг, под 1000 м – дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 3°, на 2000 м – около минус 4°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще бъдат между 6° и 9°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над западната половина от Балканите облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд. На изток и над Гърция ще бъде предимно слънчево. В Белград ще бъде 12 градуса, в Атина – 16, в Истанбул – 11, в Букурещ – 8.

Над по-голямата част от Европа облачността ще бъде значителна и на много места във Великобритания, Германия, Дания и Полша ще превалява дъжд. На Скандинавия полуостров, Финландия, Прибалтика и в Алпите ще превалява сняг. Над Източна Европа ще бъде почти без валежи, само в района около Урал ще вали сняг. Предимно слънчево и почти без валежи ще бъде над Южна Франция, Бискайския залив, Пиренейския и Апенинския полуостров. В Мадрид ще бъде 18 градуса, в Рим – 16, в Париж и Виена – 12, в Мюнхен – 10, в Стокхолм – 2, в Санкт Петербург – минус 1, в Москва – минус 4.

В Кейптаун ще бъде 28 градуса, в Мелбърн – 24, в Чикаго – 9, в Ню Йорк – 5.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00

Wings for Life World Run в помощ на хората с увреждания на гръбначния стълб

Инициативата Wings for Life World Run представлява глобално събитие, което ще се проведе едновременно в целия свят на 5 май и ще започне в 14,00 ч. българско време. Всички набрани средства от таксите за участие ще бъдат дарени за медицински..

публикувано на 05.05.24 в 06:00