Около 50 активисти и политици от партия “Възраждане” блокираха за два часа входа на пристанище Бургас - Запад. Поводът беше решението на Конституционния съд, с което се отхвърля искането да бъде проведен национален референдум за запазване на българския лев до 2043 г.
“Възраждане” блокира инфраструктура заради забраната за референдум срещу еврото
“Протестираме срещу безобразията на Конституционния съд, който потъпка волята на 604 хил. български граждани, които искат да бъдат питани дали и кога да влезем в еврозоната”, заяви Александър Койчев, зам.-председател на Общинския съвет в Бургас.
“Ние няма да се подчиним на нито една такава държавна институция, която е контролирана от чужди посолства или чужди агенти”, добави депутатът Борис Аладжов.
Заради протеста на входа на пристанището се образува километрична опашка от камиони и автомобили.
Протестиращите декларираха, че ще продължат акциите си в различни точки на страната.На изложение-конференция High Security Printing EMEA-2025 в Базел, Швейцария, българската лична карта спечели първо място за най-добра лична карта в Европа за 2024 г ., съобщи МВР. Освен за модерния и естетичен дизайн, българската лична..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025, съобщава БТА. През почивните дни, 8 и 9 февруари, градът под липите ще събере на..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21 обучителни хъба, сред които са тези на водещи европейски летища като Мюнхен, Истанбул и Атина. У..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..