Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над страната ще е облачно, но топло за февруари

Снимка: Булфото

В сряда, 21 февруари, минималните температури в България ще са между 1 и 4°. в София 1°. Преди обяд ще е облачно, на изолирани места със слаби валежи. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина – до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 14°, в столицата 10°.

По Черноморието ще е облачно, на места със слаб дъжд.Температурите на въздуха ще са до 8-12°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините ще е облачно, на места със слаб снеговалеж. Температурата на 1200 м. надморска  височина ще е до 2°, на 2000 м. минус 4°.

В четвъртък и петък ще е предимно слънчево, с временни заоблачавания. Температурите ще се повишават.

Над Европа в сряда облачността ще е значителна. Ветровито с валежи от дъжд ще е в западната и централната част на континента. Сняг ще вали в източната част от Скандинавския п-ов, Финландия и Европейска Русия. Слаб дъжд ще превалява в Латвия и Източна Полша. Временни разкъсвания на облачността ще има над централноевропейските страни. Слънчево ще е в южния дял на Пиренейския п-ов и в Италия.

На Балканите ще има значителна облачност със слаби локални валежи, в планините и от сняг. В Гърция по обхват валежите ще са по-значими.

В Лондон и в Париж ще е 12°, В Берлин, Беград и Букурещ се очакват 12-13°, в Атина 14°, в Рим 15°, в Истанбул ще е 8°, а в Москва - минус 2°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид с 16°.

Отвъд Океана – във Ванкувър и Монреал ще е съответно 10 и минус 7°, в Чикаго ще е 11°, в Ню Йорк 2°. В Лос Анджелис се очакват 16°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 22 и 26°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 28°. В Дубай ще е 25°, в Йерусалим 12°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Идва слънчево и топло време, ще превалява само над планините

В четвъртък, 6 юни, още в сутрешните часове валежите ще спрат над цялата страна. През деня ще е слънчево. След пладне, главно над планините ще се заоблачава и превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 14°. Максималните..

публикувано на 05.06.24 в 20:35
Людмила Петкова

Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г.

Според одобрения от служебния кабинет график Националната детска болница ще бъде готова през май 2028 г. – с девет месеца по-рано от първоначалните намерения, съобщи служебният финансов министър Людмила Петкова. Осигурени са 100 млн. лв. от..

публикувано на 05.06.24 в 19:15

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две..

публикувано на 05.06.24 в 19:00