Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Темата за рекултивацията на въглищните мини събира експерти на кръгла маса

Снимка: БТА

Сдружение "За Земята" организира кръгла маса на тема "Ефективна рекултивация на въглищни мини". Събитието ще се състои на 22 февруари, в Националния дом на науката и техниката.

"Кръглата маса "Ефективна рекултивация на въглищни мини" смело споделя опит и говори за навременната и адекватна рекултивация на довчерашните мини", отбелязват организаторите. 

Специалисти със задълбочени познания в областта ще разгледат възможностите за "нов" живот на бившите минни терени, чрез изграждане на възобновяеми енергийни източници и съхранение на енергията от тях, като алтернатива на усвояването на земеделски или природни терени за тази цел. 

Събитието е в контекста на предстоящата мащабна рекултивация, свързана с намаляването и постепенното спиране на използването на въглища като енергиен източник в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

200 млн. лв. нов дълг вероятно ще бъде набран в средата на май

Двеста милиона лева нов дълг се очаква да бъде набран на 13 май т.г., става ясно от страницата на Българската народна банка. На тази дата е обявен аукцион за шестмесечни съкровищни облигации с годишен лихвен процент от 3,25%. Това е втората емисия..

публикувано на 27.04.24 в 15:33

“Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута BBB с положителна перспектива. Положителната перспектива отразява изгледите за членство на страната ни в еврозоната...

публикувано на 27.04.24 в 12:40

Над 1/5 от българите живеят под прага на бедност

Линията на бедност в България през 2023 г. е 637,92 лв. Година по-рано показателят е бил 525,92 лв., обяви Националният статистически институт. При последния размер на линията, под прага на бедността са живяли 1,3259 млн. българи, или 20,6% от..

публикувано на 26.04.24 в 14:06