Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

България участва в неформално заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси

Снимка: БТА

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и задълбочаването на капиталовите пазари в ЕС от гледна точка на участието на инвеститорите на дребно във финансовите пазари и финансовата грамотност.

На първата сесия, делегацията ни ще информира, че България прилага своята първа Национална стратегия за финансова грамотност и работи зазасилването на координацията между държавния и частния сектор при осъществяването на различните образователни инициативи.


В рамките на втората работна сесия министрите ще дискутират бъдещето на конкурентоспособността в ЕС. България ще представи прилаганите различни мерки и инициативи за подобряване на достъпа до пазара на труда, борбата с високата инфлация и облекчаване работата на бизнеса.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 блок на АЕЦ

АЯР лицензира ядреното гориво на "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..

публикувано на 22.04.24 в 14:30

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00