Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетни температури в неделя

Снимка: БГНЕС

В неделя облачността ще бъде значителна, но само на отделни места в Западна България и планинските райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните – предимно между 13° и 18°. В София минималната температура ще бъде около 8°, максималната - около 13°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще има валежи от сняг, под около 1800 м – от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 7°, на 2000 м – около 1° .

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, сутринта с намалена видимост. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 16°, а на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите ще преобладава облачно време. Дъжд ще вали в западната част от полуострова – на места в Гърция валежите ще бъдат значителни. В Атина и Белград ще бъде 18 градуса, в Букурещ и Истанбул – 17.

В Западна Европа ще бъде предимно облачно, дъжд ще вали на много места на Пиренейския полуостров, в Западна Франция, на Британските острови, в районите около Бискайския залив. Валежи от дъжд и сняг ще има на места в южните райони на Скандинавския полуостров. Над централноевропейските страни ще бъде без съществени валежи. Сняг ще превалява на отделни места в Алпите. В Централна и Южна Италия ще бъде облачно с валежи от дъжд. Облачно, с валежи от сняг ще бъде във Финландия и в северната част от Европейска Русия, дъжд ще превалява в Беларус и западната част от Украйна. В Рим ще бъде 15 градуса, в Мадрид и Виена – 13, в Мюнхен – 11, в Париж – 9, в Санкт Петербург – 5, в Стокхолм – 4, в Москва – 2.

В Мелбърн ще бъде 30 градуса, в Кейптаун – 22, в Чикаго – 15, в Ню Йорк – 5.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15

Нова Загора с аромат на самардала

Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..

публикувано на 27.04.24 в 09:10