Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баба Марта бързала, мартенички вързала…

Български деца от Швейцария вплитаха в мартеници обич към родината и традициите

7
Илюстративно изображение
Снимка: БГНЕС

Повече от 30 български деца участваха в ателие за изработка мартеници от традиционни материали (дърво, вълна и прежда) в швейцарския град Вевѐ.

Организаторите от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица" информират, че целта и тази година е била да се съхрани традицията и децата да изработят сами мартенички, в които да бъдат вплетени българските обичаи. Работилницата е и част от образователната програма на училище "Канатица", реализирана със съдействието на Министерство на образованието и науката.  


"Традициите са живи! Традициите оживяха! Те са онази връзка, която свързва поколенията българи, където и да се намираме. Особено силни са те при нас - българите зад граница. За да помним откъде идваме, кои сме, но най-вече заради нашите деца!" – написаха във фейсбук страницата си от „Канатица“ и благодарят на всички български семейства от Монтрьо, Вилньов, Веве, Лозана, Морж и Берн, благодарение на които празникът е бил пълен.


Още снимки от събитието можете да видите в галерия под публикацията 

Снимки: Фейсбук страница на Асоциация "Канатица", БГНЕС 

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Изложба представя български мозайки в норвежкия град Ставангер

Изложбата “България и мозайките“ показва нашето културно-историческо наследство в норвежкия град Ставангер, съобщиха от българското посолство в Осло, което е организатор на събитието. “ Изложбата представя историята на България чрез избрани примери..

публикувано на 04.05.24 в 16:11
Снимка: Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Дамски клуб протяга ръка на българките в Лайпциг и разкрива артистичната им страна

България през картините от миналото и бляна по завръщането обедини българките в Лайпциг. "Всички ние имахме желанието да се подкрепяме и така възникна идеята за Дамски клуб", казва неговият председател Румяна Дойнова. По думите й, той е създаден с..

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Васко Кръпката и "Балкан Рок Трио" с концерт за българите в Мюнстер

В Мюнстер, Германия, българското дружество "Ян Бибиян" организира концерт по случай Седмицата на Европа.  Програмата предвижда участието на популярния и обичан български певец Васко Кръпката, хор "Ян Бибиян"&Ани Лозанова и на "Балкан Рок..

публикувано на 04.05.24 в 06:00