Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно време, но с високи за сезона температури

Снимка: БТА

В понеделник облачността ще бъде значителна, но само на отделни места в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните температури – между 14° и 19°, в София - около 14°.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 1800 м – от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9°, на 2000 м – около 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°, а температурата на морската вода – 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Под влияние на средиземноморски циклон времето в южната половина от Балканите ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Над северната половина облачността ще бъде разкъсана. Остава топло за сезона. В Белград ще бъде 19 градуса, в Букурещ – 18, в Истанбул – 16, в Атина – 15.

Над Британските острови ще преобладава слънчево време. Облачно и дъждовно ще бъде във Франция и на Пиренейския полуостров. Краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици ще има в Централното Средиземноморие. Предимно слънчево ще бъде в повечето централноевропейски страни и източната част от Европейска Русия. В Скандинавския полуостров, Прибалтика и северозападната част на Европейска Русия ще има значителна облачност и на много места ще има валежи от дъжд. В Рим ще бъде 16 градуса, във Виена – 13, в Мадрид – 12, в Мюнхен – 11, в Париж – 10, в Санкт Петербург – 4, в Стокхолм – 3, в Москва – 2.

В Кейптаун ще бъде 28 градуса, в Мелбърн – 22, в Чикаго – 19, в Ню Йорк – 13.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05