Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи от Босилеград ще са сред зрителите на гала концерт в София по повод 3 март

Снимка: Фондация „Българе“

Босилеградското сдружение „ГЛАС” отбелязва единадесет години от основаването си и седем години от дейността на портал "Гласпресс" с еднодневна екскурзия до София на 2 март. Общо 50 приятели и партньори на сдружението, които ще пътуват до българската столица, имат възможност, същата вечер, да посетят гала концерт по повод Националния празник на България. 

Проявата "Земя като човешка длан" събира танцьори от ансамблите "Българе", "Чинари", Фолклорен танцов ансамбъл "София-6", момчета и момичета от школата на Нешка Робева, Академичен хор към АМТИИ Пловдив и други. Билетите за сънародниците ни от Босилеград са осигурени от бизнесмена Любомир Пенев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00

Wings for Life World Run в помощ на хората с увреждания на гръбначния стълб

Инициативата Wings for Life World Run представлява глобално събитие, което ще се проведе едновременно в целия свят на 5 май и ще започне в 14,00 ч. българско време. Всички набрани средства от таксите за участие ще бъдат дарени за медицински..

публикувано на 05.05.24 в 06:00

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30