Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн платформа обединява обяви за изгубени и намерени домашни любимци у нас

Снимка: my-petpal.com

От края на месец януари тази година заработи онлайн платформа в помощ на стопани, изгубили домашните си любимци. В сайта са обхванати всички областни градове в страната, с идеята той да се превърне в място, където да се публикуват всички подобни обяви, които в момента откриваме основно из социалните мрежи. За разлика от групите, в които се търсят изгубени животни, платформата позволява филтриране по порода, град и квартал.

Засега начинанието се финансира изцяло с лични средства, защото няма търговски цели. Средства за поддръжката му, както и за помощ на животни в нужда, ще се набавят чрез фондация, обяснява Мартин Смилков – един от създателите му.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и още по-топло време

Във вторник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от..

публикувано на 06.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Получаваме първите F-16 в началото на следващата година

Първите изтребители F-16 ще пристигнат в началото на 2025 г., съобщи пред БНТ служебният военен министър Атанас Запрянов. Наесен български пилоти ще се обучават в Съединените щати как да управляват летателните машини. Също догодина ще получим и новите..

публикувано на 06.05.24 в 13:48

Денят на храбростта беше отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини

Традиционният водосвет на бойните знамена и знамената светини по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия се състоя на столичния площад “Св. Александър Невски”. Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев прие почетния строй..

публикувано на 06.05.24 в 11:14