Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското посолство в Анкара даде прием за националния празник 3 март

Снимка: БТА

Прием в посолството на България в Анкара се състоя по повод националния празник на България 3 март. Вицепрезидентът на Турция Джевдет Йълмаз присъства на приема. Сред гостите имаше още много високопоставени турски представители, чуждестранни посланици и дипломати.  

Посланикът на България в Турция Ангел Чолаков приветства гостите и посочи, че България и Турция са съседи, партньори, съюзници и приятели. Той изтъкна силното сътрудничество между двете страни в енергетиката, отбраната, граничната сигурност, инвестициите, търговията, културата и образованието. "Заедно ние непрекъснато изграждаме още по-силно партньорство във всички възможни области", подчерта посланикът.

Турският вицепрезидент Джевдет Йълмаз поздрави по повод националния празник "приятелския български народ“ от името на турската държава и турския народ. Той подчерта, че Турция и България са решени да засилват многостранното си сътрудничество, основано на взаимно доверие и разбирателство. Добави, че следващата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище ще се проведе в София през тази година, а идните дни на дипломатическия форум в Анталия ще бъде посрещнат българският президент Румен Радев. Йълмаз благодари още веднъж за солидарността, проявена от правителството и народа на България след разрушителните земетресения през февруари 2023 г., и изтъкна, че тази подкрепа, оказана в трудни времена, няма да бъде забравена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30