Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

Георги Дучев

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от организацията национална анкета. Сред пазарите, от които се очаква ръст, са Англия и Румъния, както и скандинавските страни. 

Според Дучев, сред генериращите пазари за нашата страна на първо място е Румъния, а след това са Германия и Полша. Сред пазарите с голям потенциал за страната ни са и Чехия и Словакия. В същото време вследствие на проблемите в Близкия изток са изчезнали израелските туристи. По думите на Дучев, акцент в туристическата реклама на България зад граница трябва да е фактът, че сме сигурна и спокойна дестинация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатни туристически обиколки на български и английски организират във Варна

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в безплатни туристически обиколки на Варна, започнали на 1 май. Сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). Планираните обиколки са с професионални екскурзоводи, част от..

публикувано на 02.05.24 в 06:30

У нас или в чужбина? Към 1 млн. българи ще пътуват по празниците

Тази година времето е на страната на българския туризъм!   Благодарение на безпрецедентно високите температури, уикенд почивките на планина или на село се "активираха" още в началото на април. Топлото време изкара на плажа и първите нетърпеливи..

публикувано на 30.04.24 в 05:15

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13