Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 3 март - повече облаци, малко дъжд и малко слънце

Снимка: Лили Големинова, БНР

През нощта слаби валежи от дъжд ще има на места в източната половина от страната, докато от югозапад облачността ще продължи бавно да намалява. Минимални температури между 1° и 6°, в София - около 2°. в неделя преди обяд над Югозападна България ще преобладава слънчево време, докато над останалата по-голяма част от страната все още ще е предимно облачно. След обяд облачността ще продължи да намалява, но над североизточните и планинските райони ще е значителна и на отделни места там ще превали. Максимални температури между 10° и 15°, в София - около 13°.
Над планините облачността ще е значителна, на места главно в следобедните часове с превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Повече слънце ще има преди обяд над масивите от Югозападна България. Максималната температура на 1200 m ще е около 8°, на 2000 m - около 1°.
Над Черноморието ще е предимно облачно, но ще е почти без валежи. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, над южните райони до предимно слънчево време. Температурата на морската вода е 7°-8°.
На Балканите облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Най-топло ще е в Белград - 20°, най-студено - в Букурещ - 11°.
Средиземноморски циклон ще е причина за облачното и дъждовно време в Италия. В района на Алпите валежите ще са от сняг. В Бискайския залив валежите ще са интензивни, а по крайбрежието на Баска област и Гаскония ще има и гръмотевици. В Португалия валежите ще са от дъжд, докато над източната половина от Испания ще превалява дъжд и сняг, на юг ще е без валежи и облачността ще е разкъсана. На Британските острови ще е облачно, но ще е почти без валежи. Над Германия и централноевропейските страни ще е предимно слънчево. Скандинавския полуостров и Източна Европа ще са в обширна област от високо атмосферно налягане, с ниска слоеста облачност или мъгла. В южните райони на Норвегия и северните от Финландия и Европейска Русия ще има валежи от сняг. Най-студено на територията на Европа ще е в Москва - 2°, най-топло в Белград - 20°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни слънчев Великден

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър...

публикувано на 04.05.24 в 18:30

Светият синод на БПЦ: Безбройни са Божиите дарове, но най-голям измежду тях е Възкресението

“ Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение .” Това заявяват в..

публикувано на 04.05.24 в 16:37

Неблагоприятен ден за планински туризъм

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите части вали дъжд и има мъгла. Над 2200 м надморска височина снежната покривка достига 5-10 см. Според прогнозата за времето на Националния институт по..

публикувано на 04.05.24 в 10:26