Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честванията на националния празник започнаха от Казанлък

Росен Желязков
Снимка: БТА

Трети март е денят, в който България беше освободена, получи своя национален суверенитет и застана гордо на картата на Европа като страна равноправна с останалите европейски народи. Поклон пред героите, да живее България!”

Това заяви в навечерието на националния празник 3 март председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на тържествената заря-проверка в Казанлък. На церемонията той прие строя на представителните роти на Българската армия и произнесе слово.

Тържествата започнаха с водосвет за здраве и благопреуспяване на българския народ, отслужен от старозагорския митрополит Киприан, и с издигане на националния флаг пред сградата на Община Казанлък.

Официални чествания ще има днес пред Паметника на свободата на връх Шипка и на площад “Народно събрание” в София.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чудо с лековита вода събира хиляди хора в планинската местност Дамбалъ над Момчилград

Хиляди хора ще се съберат днес край извора в планинската местност Дамбалъ над Момчилград. Всички те вярват в поверието, че през тази нощ извиращата от скалите вода става лековита и изцерява различни болести. Чудото се случва именно с настъпването на..

публикувано на 05.05.24 в 13:46

Врачански майстори направиха параклис в хралупата на черница

Параклис, оформен в хралупата на стара черница в двора на етнографския музей във Враца, е великденският подарък, който майстори от Северозападната задруга за стари занаяти направиха на своите съграждани за Великден. В естествената кухина в дървото..

публикувано на 05.05.24 в 10:32
Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50