Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои понижение на температурите и валежи от дъжд

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните райони валежите ще бъдат значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 6°, а максималните – между 8° и 13°, в София – около 10°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1600 м – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4°, на 2000 м – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, преди обед и с намалена видимост. Следобед главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 8°-11°, а морската вода – 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в южната половина. В Гърция ще има и гръмотевици. В Атина ще бъде 18 градуса, в Белград – 16, в Истанбул – 14, в Букурещ – 13.

Предимно слънчево ще бъде в по-голямата част от Пиренейския полуостров. По-значителна облачност ще има преди обед над северните райони, но без валежи. Предимно слънчево ще бъде и в Централна Италия. Над останалата част от континента ще бъде предимно облачно. Дъжд ще вали в Западна и Централна Европа, във Франция – придружен с гръмотевици. В района на Алпите, в Северна Полша, както и в северните и източните райони от континента ще превалява слаб сняг. Без валежи ще бъде в Украйна, облачността ще бъде разкъсана, над южните райони – незначителна. В Рим ще бъде 16 градуса, в Мадрид и Виена – 12, в Мюнхен – 10, в Париж – 8, в Стокхолм – 2, в Москва – 0, в Санкт Петербург – минус 1.

В Мелбърн ще бъде 32 градуса, в Кейптаун – 23, в Ню Йорк – 11, в Чикаго – 9.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15