Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК одобри 120 млн. лв. за българските фермери

Снимка: БГНЕС

Европейската комисия одобри българска схема в размер на 120 млн. лева в подкрепа на фермерите, производителите на зърно и маслодайни култури в контекста на войната на Русия в Украйна, предаде кореспондентката на БНР в Брюксел Ангелина Пискова. 

Помощта ще бъде осигурена под формата на ограничена сума директни плащания. Тя ще е отворена за производители на пшеница, ечемик, рапица, царевица и слънчоглед, които са подложени на риск да загубят финансова ликвидност заради проблеми на земеделския пазар заради руската инвазия в Украйна.

Схемата не може да надвишава 280 хиляди евро на бенефициент и може да бъде отпусната най-късно до 30 юни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спряха пети блок на АЕЦ “Козлодуй” за презареждане с ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво до средата на юни т.г., съобщават от централата. В изпълнение на програмата за диверсификация реакторът ще бъде зареден с касети, произведени от..

публикувано на 05.05.24 в 15:55

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29