Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отчете дейността си за изминалите 9 месеца управление

Снимка: БГНЕС

Управленската програма продължава и през следващите девет месеца, като над половината (56%) от мерките по нея са изпълнени. Отчитайки работата на правителството за деветте месеца премиерът в оставка Николай Денков заяви, че с вицепремиера и външен министър Мария Габриел ще направи всичко възможно, преходът в управлението да е плавен и с минимални сътресения, за да продължи съвместната дейност. 

По думите на Денков, правителството в оставка ежемесечно се е отчитало публично, на интернет страницата на Министерския съвет и резултатите могат да се видят от всички. Денков поздрави всички дами по случай международния ден на жената – Осми март с думите „Уважаваме ви и ви обичаме“.

От своя страна Мария Габриел изтъкна, че откритият диалог е най-прекият път за преодоляване на различията, а обединените усилия раждат по-устойчиви резултати. По думите ѝ, ГЕРБ са  подкрепили кабинет, изглеждащ невъзможен в очите на мнозина, но стъпката е направена в името на стабилността на страната. Габриел благодари на премиера Денков за съвместната работа и конструктивния тон, който са успели да запазят.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Роберт Фицо

Българското правителство категорично осъди атаката срещу Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян този следобед след заседание на правителството в град Хандлова, на около 180 км от Братислава. От публикация в профила на Фицо във Facebook става ясно, че премиерът е с опасност за живота...

публикувано на 15.05.24 в 17:39
Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15