Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишаване на температурите в неделя

Снимка: БТА

В неделя преди обед на места в Южна България все още ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и следобед над цялата страна ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток и с него дневните температури ще се повишат. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 3°, а максималните – между 13° и 18°, в София – около 14°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8°, на 2000 м – около 1°.

Сутринта на места по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12° – малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите от югозапад ще се пренасят топли въздушни маси.Над източната половина ще преобладава слънчево време, а над западната облачността ще се увеличава и следобед в северозападните райони ще превали. В Белград ще бъде 20 градуса, в Атина – 18, в Букурещ – 15, в Истанбул – 13.

На Пиренейския и Апенинския полуостров и в Южна Франция ще има краткотрайни валежи от дъжд, а в планините ще вали сняг. Над останалата част от Западна Европа ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, значителни в централната част на Великобритания. В Централна Европа ще има променлива облачност почти без валежи. Над североизточната половина от Полша, балтийските републики, Беларус и Западна Украйна ще бъде предимно слънчево. Над Скандинавския полуостров, Финландия, Европейска Русия и Източна Украйна ще преобладава облачно време и на отделни места ще прехвърча сняг. В Рим ще бъде 17 градуса, в Мюнхен и Виена – 15, в Мадрид – 13, в Париж – 11, в Стокхолм – 1, в Санкт Петербург – 0, в Москва – минус 4.

В Мелбърн ще бъде 37 градуса, в Кейптаун – 26, в Ню Йорк – 11, в Чикаго – 9.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15