Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температури до 20 градуса в понеделник

Снимка: БГНЕС

През нощта от запад облачността ще се увеличава. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София – около 5°. В понеделник облачността ще бъде предимно значителна, следобед от запад ще завали дъжд. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде умерен, северно от планините – силен и поривист. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София - около 17°.

В планините облачността ще бъде предимно значителна, следобед от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 м – от сняг. Вятърът ще бъде до бурен, следобед – временно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12°, на 2000 м – около 4°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, на морската вода – 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала и вечерта ще се усилва.

На Балканите ще бъде ветровито с умерен, близо до северните планински склонове силен и поривист южен вятър. Ще преобладава облачно време, в западната част с валежи, значителни по крайбрежието на Адриатическо море. В Атина ще бъде 20 градуса, в Белград и Истанбул – 17, в Букурещ – 15.

В по-голямата част от Западна Европа и в централната част на континента ще бъде облачно с валежи от дъжд – значителни в западните райони на Германия, в Белгия и Нидерландия, на места в Полша, Чехия, Словакия и Унгария. Над северните райони на Пиренеите ще превали дъжд, а сняг ще вали в Алпите. На Скандинавския полуостров ще бъде предимно облачно и мъгливо. Слънчево ще бъде в Балтийските страни, Беларус и Източна Украйна, в западните райони от Европейска Русия, а в останалата част ще вали сняг. В Рим ще бъде 15 градуса, в Мадрид – 14, във Виена – 13, в Париж – 12, в Мюнхен – 11, в Стокхолм – 4, в Санкт Петербург – 2, в Москва - 1

В Мелбърн ще бъде 36 градуса, в Кейптаун – 30, в Чикаго – 18, в Ню Йорк – 10.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15

Нова Загора с аромат на самардала

Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..

публикувано на 27.04.24 в 09:10

МВнР изпраща още служители в консулствата в отговор на нуждите на туристическия бранш

Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..

публикувано на 27.04.24 в 09:05