Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС подкрепя Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавите от ЕС подкрепят Кристалина Георгиева за втори мандат, начело на Международния валутен фонд. Новината беше съобщена днес от белгийския вицепремиер Венсан ван Петегем, след заседанието на министрите на икономиката и финансите на ЕС в Брюксел.

По неговите думи това е израз на тяхното доверие към Георгиева и нейната работа.
По традиция, постът на управляващия директор на МВФ се заема от представител от Европа, а този на Световната банка - от такъв от САЩ. Затова подкрепата на европейско ниво е ключова за номинацията. Окончателното решение се взима от Съвета на изпълнителните директори на фонда, който е съставен от 24 души, представляващи гласовете на отделните страни членки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почетоха паметта на загиналите пилоти Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин

С военен ритуал днес в авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, които загинаха при катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA на 13 септември 2024 г. при подготовка на..

публикувано на 21.09.24 в 13:24

Военни духови оркестри дефилират в старопрестолния град

Велико Търново за 17-и път е домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщават организаторите от Община Велико Търново. Във фестивала тази година ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският..

публикувано на 21.09.24 в 10:10
ГКПП

Интензивен трафик на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия

На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На границата със Сърбия трафикът на  ГКПП „Калотина" също е интензивен на изход за  товарни автомобили, съобщава..

публикувано на 21.09.24 в 10:00