Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София представят книгата "Украйна: Война и престъпления"

Снимка: СГХГ

Книгата "Украйна: Война и престъпления" /Ukraine: A War Crime/ с творби на 93 -ма фотожурналисти от 29 държави ще бъде представена тази вечер от 18.30 ч. в Софийската градска художествена галерия.
Изданието разказва за действителността отвъд новините – лични истории на оцелели след руското нашествие в Украйна, както и свидетелства за извършените жестокости. Нерядко фотографите, чиито творби са включени в книгата, са сред първите хора, влезли в освободените селища.

Украински войник се подготвя да изстреля дрон на фронтовата линия в с. Роботине, 1 март 2024 г.

Първото издание на книгата, което излиза през юли 2023 г. на английски и украински език, е отличено като най-добра книга на Международните награди за фотография 2023 – International Photography Awards (IPA).


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20

МВР откри телефонна линия за изборни нарушения

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще работи денонощно открита линия на телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.b g  - за сигнали за нарушения или престъпления в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 09.05.24 в 09:11

В Плевен и Кърджали поройни дъждове превърнаха улиците в реки

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов свиква спешно заседание на всички отговорни структури за почистването и реда в града. Ще бъдат оценени и нанесените щети в областния град след продължителна буря от силен дъжд и градушка вечерта на 8 май –..

публикувано на 09.05.24 в 08:35