Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Чобанова оглави Представителството на ЕК в България

Снимка: facebook.com/ECinBulgaria

Йорданка Чобанова официално оглави постоянното представителство на Европейската комисия в България. Последният пълноправен ръководител на тази позиция беше Огнян Златев, който заемаше поста до средата на 2019 г.

От 2016 до 2021 г. Чобанова е била посланик на България в Словакия. Преди това е заемала няколко ключови позиции у нас, включително съветник по европейските въпроси на президента Росен Плевнелиев и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Между 2021 и 2024 г. е работила като експерт в генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на ЕК.



"Щастлива съм, че се връщам в България и отново ще работя в страната, която наричам свой дом. Приемам възможността да съм представител на Европейската комисия в родината си като голяма чест и отговорност. Ще продължим да работим за това българските граждани да са възможно най-добре информирани и да се възползват напълно от предимствата, които членството ни в ЕС предоставя", отбеляза Чобанова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20

МВР откри телефонна линия за изборни нарушения

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще работи денонощно открита линия на телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.b g  - за сигнали за нарушения или престъпления в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 09.05.24 в 09:11