Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За да има правителство, политиците трябва да преглътнат две неща

Политологът проф. Милена Стефанова (в средата), (вдясно) социологът Юлий Павлов и (вляво) проф. Росен Стоянов, политолог
Снимка: Савина Савова

Най-вероятно е ротацията да се осъществи и България да има правителство, въпреки всички раздори. Нови избори не биха довели до нищо по-различно в парламента и участниците в преговорите знаят това. Такова мнение изказаха в ефира на БНР политолозите проф. Милена Стефанова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, и проф. Росен Стоянов, преподавател в НБУ, и социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг. Според тях показател за това е мълчанието от политическите централи. Не е ясно обаче, кои точно са участниците в преговорите. Желание за постигане на споразумение има, но за да бъде постигнато такова, политиците трябва да преглътнат двете най-важни неща – Мария Габриел да е премиер, второ – Асен Василев да е министър на финансите. Освен персоналните назначения "партньорите от сглобката" нямат принципни различия, смятат експертите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45
Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14