Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В средата на седмицата ни очаква променливо, пролетно време

Снимка: Софийски зоопарк

В сряда минималните температури в България ще са между 4° и 9°, в София 5°. Сутринта, нощните валежи в страната ще спират. Облачността ще се разкъсва до слънчево време. Максималните температури ще са между 15°- 20°, по морето 9-12°, в столицата 17°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания. След обяд дъждовете ще спират. Температурите на въздуха ще са 9°-12°. Морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен югозападен вятър.Температурата на 1200 м надморска височина ще е 12°, на 2000 м до 5°.

В четвъртък, от запад на изток ще се заоблачава и ще превалява. В петък отново ще има слънце и температурите ще се повишат с 2-3°.

В Европа, предимно слънчево ще е в централната част на континента. В крайните западни райони облачността ще е значителна с валежи от дъжд. Ще вали значително в Ирландия, Англия и Италия. На Пиренейския п-ов и в Западна Франция ще е ветровито. На Скандинавския п-ов и в Алпите ще вали сняг. Над Източна Европа облачността ще е променлива, на места намаляваща до слънчево.

На Балканите сутринта на много места ще вали дъжд. През деня облачността ще се разкъсва до слънчево. Температурите ще са по-високи от обичайните. На северозапад ще е ветровито.

В Лондон и Париж ще е 11° и 10°. В Берлин и Москва се очакват 19° и 9°. В Мадрид и Рим ще е 15°. В Белград ще е 20°, в Букурещ и в Истанбул 16° и 18°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 25°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 8° и минус 12°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 14° и 11°. В Лос Анжелис се очакват 19°, в Маями и в Мексико сити ще e 28° и 30°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 23° и 27°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 20°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37