Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Април започва с високи температури

Масец април ще започне с почти летни температури.
Снимка: БГНЕС

В понеделник минималните температури в България ще са между 9 и 14°, в София 11°. През деня ще е слънчево с висока разкъсана облачност. Южен вятър ще продължи да носи фин прах от Сахара. Максималните температури ще са между 25-30°, в столицата 26°.

По Черноморието ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Температурите на въздуха ще са от 18° на север до 27° на юг. Морската вода е 9-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево с умерен до силен по билата югозападен вятър. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 22°, на 2000 м. до 14°.

Във вторник от запад на изток ще премине заоблачаване и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат с 4-5°.

В Европа над западната част от континента, Пиренейския п-ов, Северна Италия и на изток до Германия и Западна Австрия ще е облачно и с валежи. Облачно със слаби валежи от дъжд и сняг ще е в Скандинавския п-ов. Над останалата част от континента ще е предимно слънчево и с разкъсана висока облачност.

На Балканите ще е слънчево, топло за сезона с висока разкъсана облачност. Значителна облачност и превалявания ще има само в Хърватия, където ще е и много ветровито.

В Лондон, Париж и Мадрид ще е 13°. В Берлин и Москва се очакват 19 и 20°. В Рим и в Атина ще е 21 и 27°, в Истанбул 21°. Най-топлите европейски столици ще са Белград и Букурещ с 30°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 15 и 8°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 8 и 9°. В Лос Анжелис се очакват 14°, в Маями и в Мексико сити ще e 27 и 30°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 22 и 27°. В Дубай и в Йерусалим ще е 27°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Захлаждане и дъжд на Разпети петък

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, временно силен, следобед ще..

публикувано на 02.05.24 в 20:10

България днес - 2 май 2024 г.

В „България днес“ на 2 май правим обзор на най-важните събития на Балканите от изминалата седмица в рубриката „По съседски“, след което се отправяме към Босилеград, където се открива Детският великденски фестивал. Посещаваме българите в Лас Вегас,..

публикувано на 02.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Премиерът Главчев: Присъединяваме се към ОИСР до края на 2025 г.

За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това обяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след беседа с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман...

публикувано на 02.05.24 в 18:44