Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецполицаи извършиха обиски в агенция "Митници"

Снимка: БГНЕС

При акция на ДАНС са извършени обиски в кабинета на директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова и на заместника ѝ Людмил Маринов, като са иззети документи и други вещи. След обиските Банкова е отведена на разпит в КПКОНПИ. Тя беше назначена на поста на 20 февруари т.г. от министъра на финансите в оставка Асен Василев, преди това е била заместник-директор на агенцията, а преди това - дългогодишен служител на ДАНС.

Операцията на ДАНС е свързана с пресичане на канали за контрабанда. Самата Банкова заяви пред журналисти, че не просто не толерира, но и се бори срещу контрабандата. "Аз искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава", каза Банкова, която се определи като "жертва" на КПКОНПИ. По думите ѝ, докато е работила в ДАНС, тя е имала лоши отношения с председателя на Агенцията за национална сигурност Пламен Тончев и затова е напуснала.
Аделина Натина, адвокат на Банкова, утрочни пред медии, че при обиските не са намерени пари и директорката на Агенция "Митници" не е задържана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предизвикателствата пред въвеждането на еврото в България обсъждат експерти

Международна конференция "България в еврозоната, кога?", посветена на ключовата тема за присъединяването на страата ни към еврозоната, перспективите и необходимите реформи това да се случи, ще се проведе на 14 май в София. Нейни организатори са..

публикувано на 14.05.24 в 07:10

Започва най-големият форум за земеделска техника БАТА АГРО

Шестнайсетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще бъде открито днес в присъствието на служебния земеделски министър Георги Тахов. Форумът ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора. На изложението ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 07:00
Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58