Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънце и облаци ще се редуват в четвъртък

Снимка: БТА

В четвъртък, минималните температури в страната ще са между 6°-11°, в София 6°. През деня ще е слънчево, но от запад на изток ще се заоблачава. След обяд, на места в Централна и Източна България ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 20°-22° на запад, до 24°-26° на юг, в столицата 20°.

По Черноморието ще е слънчево съэс заоблачавания, но без валежи. Температурите на въздуха ще са 19°-22°. Морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините ще е слънчево. След обяд ще се заоблачи и ще превали над Централния Балкан и Родопите. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 13°, на 2000 м. до 5°.

В петък, температурите ще са без промяна с временни увеличения на облачността, но само на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми.

В Европа, облачно и дъждовно ще е в Северна Франция, Бенелюкс, Дания и Германия. Превалявания ще има на места във Великобритания и Полша. На Скандинавския п-ов ще вали сняг. Над останалите части от континента ще е облачно, но ще е почти без валежи. Слънчево ще е над по-голямата част от Южна Европа.

На Балканите ще е предимно слънчево. На север и в централните райони ще има временни заоблачавания и след обяд там главно в планините ще превали.

В Лондон, Париж и Мадрид ще е 16°. В Берлин и Москва се очакват 16° и 6°. В Мадрид и в Рим ще е 20° и 21°, в Белград и Букурещ ще е 20° и 23°, в Истанбул 21°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 25°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 12° и 9°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 2° и 4°. В Лос Анжелис се очакват 23°, в Маями и в Мексико сити ще e 26° и 30°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 19 °и 28°. В Дубай и в Йерусалим ще е 27° и 28°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40