Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече пари за бездомните кучета в столичните общински приюти

С над 1,1 млн. лв. са увеличени средствата в бюджета на София за дейностите на общинското дружество “Екоравновесие”. Негова е грижата за бездомните кучета в града, които се отглеждат в трите приюта на общината и се лекуват във ветеринарна клиника.

За дейностите на дружеството са предвидени 4,3 млн. лв. – от тях 800 хиляди за подобряване на условията в животинските приюти.

Обявен е също конкурс за нов директор, съобщи зам.-кметът Иван Василев. “Знаем, че гражданите и доброволците в неправителствения сектор имат специално отношение към тази тема. Призовавам всеки, който има решение за подобряване условията на отглеждане на кучетата в тези приюти, да кандидатства”, заяви той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58
Теодора Димова

Разговорът за комунистическото минало става все по-наложителен, за да предпазим децата си

България продължава да бъде единствената европейска страна, която няма мемориал за жертвите на тоталитаризма. Този срамен факт, белязал като дълго нелекувана язва съвременния статус на обществото ни, за поредна година беше припомнен на 1 юни, когато..

публикувано на 20.06.24 в 11:30

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30