Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На мач като на война - рекордни количества бомбички за дербито "Левски"-ЦСКА

Снимка: Добромир Видев

Ракети, димки, гранати, самоделни взривни устройства с дистанционно взривяване са били открити при претърсвания от полицията на района около и в Националния стадион "Васил Левски" преди днешното дерби „Левски“–ЦСКА -София. На импровизиран брифинг от МВР признаха, че са изненадани от количеството на откритите ракети и бомбички. Установено е, че някои от охранителните камери на "Васил Левски" са били изключени, поради което не може да се види как са внесени въпросните пиротехнически изделия, предаде репортерът на БНР Добромир Видев. Цялото количество конфискувани ракети е било достатъчно да произведе заря за цяло полувреме.
Часове преди началото на дербито фен групи на двата отбора са се спречкали в центъра на София, но инцидентът е бил овладян от униформените. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Спират блок 5 на АЕЦ "Козлодуй" за презареждане с американско ядрено гориво

На 5 май пети блок на единствената атомна централа "Козлодуй" ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA,..

публикувано на 03.05.24 в 10:47

"Репортери без граници": България се изкачи до 59 място по свободата на медиите

България се изкачва с 12 позиции до 59 място в годишната класация за свободата на медиите на "Репортери без граници" за 2024 г., публикувана по повод 3 май - Световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния..

публикувано на 03.05.24 в 09:20