Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков подаде сигнал срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов

Снимка: БТА

Премиерът в оставка Николай Денков подаде сигнал до прокурор Даниела Талева, която има правомощията да разследва главния прокурор, за упражнен натиск върху главния секретар на МВР Живко Коцев от страна на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. 

“Факти и обстоятелства, станали известни на министър-председателя при изпълнение на служебните му задължения, пораждат основателни съмнения за евентуалното извършване на престъпление от страна на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов”, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

По данни на Живко Коцев на 3 април т.г. му е бил оказан психологически натиск да подаде оставка от заеманата от него длъжност, в противен случай ще бъде привлечен като обвиняем за тежко престъпление и задържан под стража. Натискът, по думите му, е бил упражнен от и.ф. главен прокурор с участието на административния ръководител на СГП прокурор Илияна Кирилова, а по-късно същия ден и от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов. Междувременно е бил претърсен неговият дом. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10

Каква е процедурата за получаване на българско гражданство?

В предишна публикация Радио България ви разказа какви са условията и основанията за придобиване на българско гражданство . В следващите редове ще ви разкажем за стъпките по самата процедура. Първата от тях е подаване на молба за българско..

публикувано на 09.05.24 в 10:20