Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство. 

Инициативата, която има за цел да популяризира страната ни като туристическа дестинация и да разкаже за българските традиции и култура, включва два тематични епизода. 

Първият епизод вече е качен на официалния ютюб канал на телевизията и е посветен на провелия се на 3 март т.г. български пролетен фестивал “Мартеница 2024” в парк Мияшита в Токио.

Снимка: Посолство на България в Япония
В него посланикът ни в Япония Мариета Арабаджиева представя мартеницата и нейната символика, българския фолклор, традиционни продукти като сирене, розово сладко, мед, билков чай, вино, ракия, изделия от троянска керамика, които се предлагаха по време на фестивала.

Вторият епизод от поредицата за България ще бъде качен в ютюб канала на Fuji TV на 19 април и в него ще бъдат представени традиционни български ястия.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30

Бургазлии се насладиха на високите температури на плажа

Топлото време предизвика стотици бургазлии и гости на града да направят първия си плаж за Новата година. В ранния следобед температурата достигна 20 градуса, а на морската вода – 9 градуса. Някои от хората предпочетоха разходката край морския бряг,..

публикувано на 24.02.24 в 16:14