Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава топлото пролетно време

Снимка: Радио Шумен

В четвъртък, 11 април, минималните температури в страната ще са между 4 и 9°, в София 6°. През деня ще е слънчево и топло, с до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 23 и 28°, в столицата 24°.
По Черноморието ще е предимно слънчево с умерен бриз от север-североизток. Температурите на въздуха ще са 19-23°. Морската вода е 11-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево,ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 16°, на 2000 м до 9°.

В петък ще е слънчево без промяна на температурите. В следобедните часове ще се заоблачава, не са изключени изолирани кратки валежи.  

В Европа – на Пиренейския п-ов, в централната и източната част на континента ще е слънчево и топло. Над Апенинския п-ов ще е облачно, повече слънце там ще има на север. Облачно ще е в Западна Европа,с валежи от дъжд в Северна Германия, Ирландия и Шотландия. Облачно, ветровито и с валежи ще е в по-голямата част от Северна Европа. Дъжд ще вали на юг в Скандинавието и по-значително в Норвегия, а на север се очаква и сняг.

На Балканите ще е слънчево и топло. По-значителна облачност ще има над крайните северозападни райони.

В Лондон, Берлин и Париж ще е 18 - 19°. В Москва се очакват  20°. В Мадрид и в Рим ще е 25 - 26°, в Атина и Белград ще е 24°, в Истанбул 21°. Най-топлата европейска столица ще е Букурещ с 27°.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 9, а в Монреал 16°. В Чикаго и в Ню Йорк ще е 17°. В Лос Анжелис се очакват 26°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 30 и 29°, в Буенос Айрес ще е 17, в Рио де Жанейро 31°. В Дубай ще е 32, в Йерусалим 17°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03

Решение за частна детска болница разбуни духовете

Бурни дискусии в обществото предизвика решение на правителството от заседанието му на 30 април да даде зелена светлина за изграждането на частна многопрофилна болница "Мама и аз" с над 400 легла. Лечебното заведение, което предвижда и отделение по..

публикувано на 01.05.24 в 15:52