Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания обвини 5-ма българи в измама за 50 млн. паунда

Снимка: cps.gov.uk

Петима български граждани са обвинени в измама със социални помощи във Великобритания, съобщава БНТ. Измамниците са ощетили бюджета на кралството с 50 милиона британски паунда.

Цветка Тодорова, Стоян Стоянов, Патриция Панева, Галина Николова и Гюнеш Али са обвинени във фабрикуването на хиляди фалшиви документи с откраднати самоличности и медицински свидетелства за източване на британската социална система.

При акцията полицията е открила пачки пари, натъпкани в пазарски чанти и куфари, и различни луксозни вещи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Институтът "Ройтерс": БНР е сред лидерите по доверие в България

Българската национална телевизия и Българското национално радио са лидери по доверие в новините сред 15 водещи български медии, съответно с 60% и 59%, доверие. Това показва годишният доклад – Digital News Report – за 2024 г. на Института..

публикувано на 17.06.24 в 19:45
Белоградчишките скали в Северозападна България

До четвъртък ще е слънчево и горещо

Във вторник , 18 юни, в България времто ще е слънчево и горещо. След обяд над планините и Североизточните части от страната ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 16 и 20°, в София 16°. Максималните ще са от 31 до..

публикувано на 17.06.24 в 19:30

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00