Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготовката на изборите зад граница върви по план

На 15 април започва приемът на документи от партии и коалиции за участие във вота

Стефан Димитров
Снимка: БГНЕС

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група "Избори", а по места българските диаспори също работят по организацията на изборите на 9 юни.

"Никакви опасения не трябва да има никой - нито гражданите, нито администрацията. Всичко върви така, както е вървяло досега - безупречно", подчерта Димитров. Той обаче не изключи вероятността отново да възникне напрежение при окомплектоването на секциите зад граница. 

По-рано днес от ЦИК обявиха, че от понеделник, 15 април, започват да приемат документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите. Крайният срок за подаване на заявления е 17.00 часа на 24 април.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30