Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Спасителния център на “Зелени Балкани” се излюпиха три ловни соколчета

Снимка: "Зелени Балкани" / фейсбук

Три ловни соколчета се излюпиха в Спасителния център на “Зелени Балкани”. Те се намират в бебешката стая, отглеждането им ще продължи седем дни, след което ще бъдат върнати на своите родители.

Ловният сокол беше изчезнал вид в продължение на десетилетия, но успешно се възстановява. В природата вече имаме четири сформирани двойки, които са излюпени при нас”, разказа пред БГНЕС служител на центъра. Според него е възможно броят на двойките да е по-голяма, тъй като птиците нямат предаватели.

В момента в Спасителния център има 33 яйца на ловни соколи. Екипът на “Зелени Балкани” вече 15 години работи за възстановяване на популацията на този изчезнал доскоро вид.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Езикът на европейското право е в основата на най-старата специализирана магистърска програма в България

В разгара на тазгодишната кандидат студентска кампания сякаш риторичен звучи въпросът - коя ще бъде най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За последните четири години безапелационен избор номер едно в желанията на..

публикувано на 11.06.24 в 10:40

Гражданите гласуваха против добива на злато край София

96,82% от гласувалите на проведения референдум в община Божурище се обявиха против извършването на проучвателни дейности и добиването на злато в местността "Златуша", съобщи Общинската избирателна комисия. Гласували са 4024 души от 6815 имащи..

публикувано на 11.06.24 в 09:57

Жълт код за опасни горещини е подаден в цялата страна

Във вторник,11 юни, ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще има заоблачавания с изолирани валежи. Минималните температури ще са между 17 и 23°, в София 18°. Максималните ще са от 33 до 39°, в столицата 33°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 10.06.24 в 19:35