Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Снимка: БТА-архив

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас Запрянов, транспортния министър Георги Гвоздейков, зам. външния министър Мария Димитрова, началника на отбраната Емил Ефтимов и представители на службите за сигурност.

Служебният кабинет е готов при ескалация на напрежението да защити българите в Близкия Изток

До момента не са постъпили искания за евакуация на български граждани. Правителството следи внимателно развитието на ситуацията и е в готовност да предприеме допълнителни действия при необходимост.

България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност, се казва още в съобщението.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30