Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Станимир Михайлов
Снимка: БТА

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се.

Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради подадена от него оставка на 1 декември 2023 г., беше включено за разглеждане по предложение на председателя на парламента Росен Желязков.

По време на парламентарния дебат стана ясно, че Станимир Михайлов вече е бил оттеглил оставката си. "Ние ще сезираме Конституционния съд възможно ли е Народното събрание да освободи някого, който не иска да бъде освободен, без никакви други мотиви", заяви депутатът Васил Пандов от ПП-ДБ. Според формацията гласуването на оставката е част от плана на ГЕРБ и ДПС за овладяване на Касата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28