Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Димитър Главчев и Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Димитър Главчев е предложил на президента Румен Радев сам да поеме поста на външен министър, съобщи той пред журналисти.

Няма да има смяна на външен министър”, заяви премиерът, след като предложеният от него зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов се отказа да заеме мястото на Стефан Димитров.

Даниел Митов се отказа да бъде служебен външен министър

Попитан дали той ще организира предсрочните парламентарни избори в чужбина, ако стане външен министър, Димитър Главчев отговори, че така или иначе отговорността за вота е негова.

Вчера в края на деня получих това авангардно предложение”, каза, на свой ред, пред журналисти президентът Румен Радев. По думите му, Димитър Главчев все още не е разбрал с какво се е заел като служебен премиер, “да не говорим за външен министър”.

Според държавния глава има множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да поемат министерството и да свършат работата по-добре от Даниел Митов.

В понеделник Румен Радев отново ще се срещне със службения премиер. “Ако той държи, приемам всички негови предложения”, заключи президентът.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Много гърци избират новата възможност за гласуване по пощата Над 157 000 гръцки граждани са се регистрирали за гласуване по пощата на изборите за Европейски парламент на 9 юни, съобщава вестник "Катимерини", като се позовава на официални..

публикувано на 02.05.24 в 10:50

"Екзакта": ГЕРБ-СДС водят с 10% пред ПП-ДБ, ДПС е трета

25,9% от българите, заявили, че ще гласуват на парламентарните избори на 9 юни, посочват, че ще дадат гласа си за ГЕРБ-СДС, 16% - за ПП-ДБ, 14% - за ДПС, 13,8% - за "Възраждане", 9,6% - за БСП, 5,2% - за "Има такъв народ". Това показват данни от..

публикувано на 29.04.24 в 17:29
Андрей Ковачев

Евродепутати призовават големи компании да спрат рекламата в прокремълски медии на Балканите

Големи световни марки да спрат рекламите си в прокремълски медии на Балканите и най-вече в България и Сърбия – за това призовават в писмо група евродепутати, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова, цитирайки изданието “Политико”...

публикувано на 28.04.24 в 16:46