Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова
Снимка: архив

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова.

Още една българка – Златислава Чуканова, завоюва медал на европейското първенство. Тя се окичи със сребро в категория до 50 кг, след като отстъпи пред Шанън Суийни от Ирландия.

Нашите боксьорки завършиха състезанието с общо пет медала заедно с бронзовите отличия на Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг).







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01
Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29

Над 1200 бегачи на маратона във Варна в неделя

Рекордните над 1200 бегачи се очаква да участват в маратона на черноморския ни град Варна в неделя, 12 май. Заради големия интерес се наложи организаторите да подготвят допълнителни стартови номера. Участниците ще избират между три дистанции -..

публикувано на 08.05.24 в 11:05