Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова
Снимка: архив

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова.

Още една българка – Златислава Чуканова, завоюва медал на европейското първенство. Тя се окичи със сребро в категория до 50 кг, след като отстъпи пред Шанън Суийни от Ирландия.

Нашите боксьорки завършиха състезанието с общо пет медала заедно с бронзовите отличия на Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг).







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00

Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ

След поредица от тренировъчни полети, медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха днес осъществи първата си мисия. Сигналът към Центъра е бил подаден в 7,30 ч., хеликоптерът е излетял половин час по-късно и след спиране за..

публикувано на 04.06.24 в 14:12

Над 3800 непридружени деца са влезли в страната ни през 2023 г.

3843 непридружени деца са пресекли българската граница през м.г., а от началото на настоящата година броят им е 416, каза за БНР Ивайло Ябълкаров от фондация “Мисия Криле”.   Децата пристигат предимно от Сирия и Афганистан и биват настанявани в..

публикувано на 04.06.24 в 13:54