Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е представена на изложение на книгата в Подгорица

Снимка: Facebook /BGEmbassyMNE

България е представена със собствен брандиран щанд на Международното изложение на книгата и образованието в Подгорица, което продължава до 17 май, съобщи БТА. Щандът е организиран от Посолството ни в Черна гора със съдействието и участието на Министерството на културата и Асоциация "Българска книга", които са предоставили издания на повече от 20 съвременни български автори.

Организирана е и изложба "Глаголица", която е разположена непосредствено до българския щанд, съобщават във Фейсбук от посолството ни в Черна гора. Сред гостите на българския щанд в деня на откриването беше и министърът на културата и медиите на Черна гора Тамара Вуйович.

На 16 май предстои официалната процедура по приемане от България на статута на страна-гост на следващото Международно изложение на книгата и образованието през май 2025 г. в Подгорица
. Министърът на културата на България Найден Тодоров ще се обърне към участниците с кратко слово на тема "Съвременна българска литература"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резултатът от вота на 9 юни ще се реши в последните два дни

40,2 % от имащите право на глас са готови на 9 юни да отидат до урните. 3,5% са заявили, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“. За изборите за Европарламент са готови да гласуват 37,7% от имащите право, а 3,1% декларират твърдо намерение за гласуване..

публикувано на 07.06.24 в 09:42

Слънчев и топъл петък

В петък, 7 юни, ще бъде слънчево. Следобед над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 28°...

публикувано на 06.06.24 в 19:40

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00