Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Бонев: ГЕРБ е продал съоръженията на Витоша за 8 млн. лв.

Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Васил Терзиев припомни поетия ангажимент до края на мандата му през 2027 г. да има поне един работещ лифт на Витоша. На брифинг по повод неработещите съоръжения в планината той заяви, че няма как да има очаквания за шест месеца да бъде решен проблем, наследен от старото управление на Столичната община и датиращ от 2007 г.

От ГЕРБ пробват да хвърлят вината на някой друг за нещо, което те са сътворили, продавайки лифтовете с един безумен договор, който не защитава интересите ни по никакъв начин”, коментира кметът. Общинският съветник Борис Бонев от “Спаси София” добави, че партията е продала на безценица – за 8 млн. лв., въжените линии и съоръжения.

По-рано днес от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет поискаха оставката на зам.-кмета по правните въпроси и обвиниха в бездействие Васил Терзиев относно Симеоновския лифт.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58