Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето остава облачно с превалявания

Снимка: БТА

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 23°.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и в западните масиви ще вали дъжд. Привечер валежите ще спрат. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 18°, на 2000 м – около 11°.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, следобед – предимно значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат 17°-20°, а на морската вода – 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над южните и крайните източни райони от Балканите ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност с краткотрайни валежи ще има на много места в останалата част от полуострова. В Атина ще бъде 30 градуса, в Белград – 26, в Букурещ – 24, в Истанбул – 23.

Над южната част от Пиренеите ще бъде предимно слънчево, докато над северната част ще превали. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има и на много места в Западна и Централна Европа, Западното Средиземноморие и Северна Италия. Предимно слънчево ще бъде в скандинавските страни, а облачно с валежи от сняг ще остане само в крайните северни райони. В Източна Европа на места ще превали и прегърми. В Мюнхен и Виена ще бъде 25 градуса, в Мадрид, Рим и Москва – 22, в Париж – 21, в Санкт Петербург – 20, в Стокхолм – 18.

В Чикаго ще бъде 30 градуса, в Ню Йорк – 23, в Кейптаун – 19, в Мелбърн – 15.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24
Президентът връчва Почетния знак на сестри Колев

Сестри Колев - носителки на "Златен клоун" от Монте Карло, бяха отличени и от президента

В София се проведе 13-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от Фондация "Енчо Керязов" и посветен на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", а..

публикувано на 02.06.24 в 10:57