Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвет за икономически анализи: Нужни са специфични регионални политики

Снимка: БТА

Нужни са регионални политики за справяне с дисбалансите в нивата на заетост и икономическа активност в различните области на България, отчитащи спецификите на конкретните региони. Това е препоръката, на базата на изследване на Съвета за икономически анализи "Мултипликаторите на работните места в България", представено днес в Министерския съвет. По данни на Агенцията по заетостта, повече от 1 милион души в България (при население под 6,5 млн.) са неактивни - те нито работят, нито учат.

Заетостта е неравномерно разпределена, в повече от половината от общините в България тя е около или под 50%, предаде БТА. Според изследването, е необходим по-добър достъп до финансиране за предприемаческа дейност за малките общини, както и подобряване на тяхната интеграция. Инвестиции в транспортната свързаност на областно ниво също са от ключово значение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58