Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за следобедни валежи в сряда е подаден в 9 области на Западна България

Снимка: БТА

В сряда, 22 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 12°. През деня ще е слънчево. Още преди обяд от запад ще се заоблачи и преди края на деня ще завали. Максималните температури ще са от 21 до 27°, в столицата 22°.
По Черноморието ще е слънчево. Температурите на въздуха ще са до 18-21°. Морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 
Над планините ще е облачно и по обяд ще завали. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 17°, на 2000 м до 10°.
В четвъртък ще е облачно и ще вали над цялата страна. В Централна България се очакват значителни дъждове.

Европа
– в средата на седмцата ще вали в западната и над централната част на континента. В Англия, Бенелюкс и Северна Германия количествата ще са значителни. До обяд в Полша, Прибалтика и Скандинавския п-ов ще е по-топло от обичайното, до обяд и слънчево, но след това на много места там ще завали. На север в Апенинския п-ов ще вали значително, в Аплите ще пада сняг. По Средиземноморието ще е предимно слънчево.

На Балканите
 до обяд ще е слънчево, после над много райони ще се заоблачи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В Лондон и Париж ще е 19°. В Берлин се очакват 26, в Москва, Мадрид и Рим  22 - 23 градуса. В Белград и в Истанбул ще е 25°, в Букурещ 26°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 31°.

Отвъд Океана –
във Ванкувър и Монреал ще е съответно 17 и 27° В Чикаго и в Ню Йорк се очакват 30 – 31°, в Лос Анджелис – 20°, в Маями и в Мексико сити ще e 31 - 32°. В Буенос Айрес ще е 14 градуса, а в Рио де Жанейро 25°. В Дубай и в Йерусалим съответно – 34 и 29°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Козите в помощ на горите – иновация в предотвратяването на горските пожари

В началото на лятото, когато температурите все още не са толкова високи, а пролетните дъждове са достатъчно обилни, изглежда че е рано да се говори за горски пожари. Но според експертите, ако отсега не се вземат превантивни мерки, в идните месеци..

публикувано на 03.06.24 в 10:35

Изложба подпомага деца на загинали пожарникари

"С очите си видях опасност" – така е наречена благотворителната изложба, която може да бъде видяна от 4 до 21 юни в галерия "Икар" в София. Експозицията е в подкрепа на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30