Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Брюксел започва Фестивалът на българската книга

Снимка: Рада Ганкова

Български автори ще гостуват в Брюксел в рамките на шестото издание на Фестивала на българската книга. Традиционният годишен форум за срещи между читатели, издатели, преводачи и творци на перото ще се проведе между 31 май и 2 юни, съобщи за БТА преводачът Рада Ганкова, програмен директор на фестивала.
Сред участниците в литературното събитие ще бъде Тодор П. Тодоров, с когото ще бъде анализиран и коментиран романът "Хагабула" - носител на Националната награда за български роман на годината „13 века България“ 2023 и получил специално споменаване на Наградата за литература на Европейски съюз 2024.

В Брюксел за фестивала ще бъдат и Емине Садкъ, на която това е второ участие в белгийската столица тази година, Радослав Бимбалов, за да каже повече за романа си "Екстазис". Рене Карабаш ще гостува със своя роман звезда "Остайница" и ще сподели повече за преводите му на други езици. Любителите на българската литература могат да се срещнат също с Иван Ланджев, познат на публиката с книгата "За неизбежната случайност", както и с Оля Стоянова, която ще разкаже за своето творчество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54

В Тараклия отбелязаха 172 години от рождението на Олимпий Панов

В Тараклия - молдовския район с предимно българско население, отбелязаха 172 години от рождението на българския офицер, роден в Тараклия, Олимпий Панов. Пред паметника на майора се събраха районните служби, начело с председателя на района Лазар..

публикувано на 17.06.24 в 19:15
Мариус Куркински във Виена

Мариус Куркински гостува на сънародниците ни във Виена и Мюнхен

С моноспектакъла "Нашенец" Мариус Куркински гостува днес на българите в австрийската столица. "Вече съм във Виена и очаквам всички българи на “Нашенец”, а на 15.06 в Мюнхен!" – написа актьорът във фейсбук профила си. След..

публикувано на 14.06.24 в 16:29