Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Брюксел започва Фестивалът на българската книга

Снимка: Рада Ганкова

Български автори ще гостуват в Брюксел в рамките на шестото издание на Фестивала на българската книга. Традиционният годишен форум за срещи между читатели, издатели, преводачи и творци на перото ще се проведе между 31 май и 2 юни, съобщи за БТА преводачът Рада Ганкова, програмен директор на фестивала.
Сред участниците в литературното събитие ще бъде Тодор П. Тодоров, с когото ще бъде анализиран и коментиран романът "Хагабула" - носител на Националната награда за български роман на годината „13 века България“ 2023 и получил специално споменаване на Наградата за литература на Европейски съюз 2024.

В Брюксел за фестивала ще бъдат и Емине Садкъ, на която това е второ участие в белгийската столица тази година, Радослав Бимбалов, за да каже повече за романа си "Екстазис". Рене Карабаш ще гостува със своя роман звезда "Остайница" и ще сподели повече за преводите му на други езици. Любителите на българската литература могат да се срещнат също с Иван Ланджев, познат на публиката с книгата "За неизбежната случайност", както и с Оля Стоянова, която ще разкаже за своето творчество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Опашка за гласуване във Великобритания по време на изборния ден

Едва 500 българи във Великобритания са успели да гласуват за Европарламент

На проведените в неделя избори за български парламент в Обединеното кралство победител е "Продължаваме промяната - Демократична България". Голямата изненада и на Острова е партия „Величие“ с трета позиция след "Възраждане". При по-ниска..

публикувано на 11.06.24 в 09:01
Опашка за гласуване пред посолството на България в Лондон

Българи във Великобритания: Ненужни са държавните служители, командировани от София за изборите

Много ниска е била активността сред българите, живеещи в столицата на Великобритания, това съобщи за Радио България Светлана Канева, председател на изборната секция "Лутън" в английската столица. Тя обобщава впечатленията и на свои колеги от още 4..

публикувано на 09.06.24 в 22:35
Посолството на България в Загреб

Спокоен изборен ден за малката българска диаспора в Загреб

На днешния изборен ден сънародниците ни в Хърватия гласуват в една единствена секция, намираща се в посолството ни в Загреб. Българската диаспора в балканската държава е малка. " В Загреб живеят около 130 българи – някои от тях са временно..

публикувано на 09.06.24 в 19:15